Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за реле на 33

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Venci
    А този модел да не би да има функцията като натиснеш лостчето да ти пръсне течност на джама и да ти направят чистачките един оборот. Това е много тарикатско, а гледам едни схеми сега, че има връзка между помпата и релето за чистачките. Гладна кокошка просо сънува. Колеги със старите 33-ки кажете прав ли съм.
    еми да, моето 33 го може това
    ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
    ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Първоначално публикувано от Kostadin
      еми да, моето 33 го може това
      Колега, погледни моля те дали го имаш това реле и евентуално като го махнеш какво няма да работи по чистачките. Иначе вчера отделих от ел. инсталацията блока с трите релета - за фаровете, чистачките и това дето не го знам за какво е. 100% е сигурно, че няма нищо общо с фаровете, защото с една крушка, акумулатор, и лостчетата успях да подкарам всички функции на фаровете. Започвам да си мисля, че е за интервалите на чистачките или инсталацията да е подготвена за задна чистачка. Имам една схема, но там не виждам такова реле при чистачките .
      Alfa Romeo 75 24V

Comment

Открих за какво е този куплунг. Ще се гръмна . През цялото време си мисля за какво е това реле,а и къде е куплунгът, в който се включва моторчето на чистачките. Няма реле . На това място се включва моторчето за чистачките . Вече всичко работи и е тествано. Остава да уточня кое, как, къде ще се закачи. И аз съм един жичкаджия .
        Alfa Romeo 75 24V

Comment

Интервалите на чистачките се определят също и от самия мотор на чистачките. В самия механизъм има пластини и писти, определящи местоположението на чистачките.
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

А този модел да не би да има функцията като натиснеш лостчето да ти пръсне течност на джама и да ти направят чистачките един оборот. Това е много тарикатско, а гледам едни схеми сега, че има връзка между помпата и релето за чистачките. Гладна кокошка просо сънува. Колеги със старите 33-ки кажете прав ли съм.
            Те точно тва е, като пръскаш на стъклото чистачките на фаровете тръгват заедно с тия на стъклото
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33
              Интервалите на чистачките се определят също и от самия мотор на чистачките. В самия механизъм има пластини и писти, определящи местоположението на чистачките.
              Интервала се определя от релето. Пистите в редуктора на моторчето са зе това например като върнеш лостчето преди чистачките да са във изходно положение те да си се върнат. По същия начин и релето ти дава импулс, който да ти задвижи моторчето и то прави един оборот защото имаш писти, а към моторчето отиват 5 кабела при Джулиетата и 6 при 33-ката. От тях имаш маса, захранване, сигнал от релето и т.н.
              Alfa Romeo 75 24V

Comment

33-ката е със 6 крачета защото има и задна чистачка
                ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

hf май не се изразих правилно. Имах в предвид че моторчето за чистачките на моята кола е с пет кабела, не релето. А моторчето за предните чистачки на 33 е със шест. Да призная не съм правил обстойно сравнение за какво е допълнителният кабел, защото го включих и заработи. Релето от 33 което насадих на моята кола, заедно със лостчетата не мога да се сетя с колко крачета е, но мога да проверя, въпреки че не е важно май .
                  Alfa Romeo 75 24V

Comment

бат венци каде се подвизаваш да доида да направим и моитечистачкяко съм го закъсал а гледам ти ги чаткаш

Alfetta GTV 2000TS 87г. Alfa Romeo 164 2.0TS 91г. Alfa romeo 155 1.8TS 93г. Honda VFR400 NC24

Comment

Снощи проверих. Оказа се, че релето на чистачките е с 6 края въпреки, че колата не е имала задна чистачка, а релето за фаровете е с пет края. Любопитството ми се разбуди и почвам да си мисля дали да не отворя двете моторчета и да разбера, защо това на 33-ката има един кабел повече
                      Alfa Romeo 75 24V

Comment

Любопитството ми се разбуди и почвам да си мисля дали да не отворя двете моторчета и да разбера, защо това на 33-ката има един кабел повече
                        При 155: моторчетата на Бош имат една жица по-малко от тези на MagnetiMarelli, но не се задълбочавах да търся как е организирана електриката (А като видях Бош-а с по-малко жици, Италианеца отнесе една дълга и незаслужена. После пробвах мотора - върви и до ден днешен, и му се извиних задочно )

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                        Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

При мен е обратното Бош е с една повече и май е подсигуряване на масата.Реших го в събота ще има дисекция.
                          Alfa Romeo 75 24V

Comment

Working...
                          X